Nieuws

Het verschil tussen VCA Basis en VCA VOL: Wat moet je weten?

8 november 2024

In de bouw, industrie en andere sectoren waar veiligheid een cruciale rol speelt, is het hebben van een VCA-certificaat vrijwel altijd een vereiste. VCA, wat staat voor “Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers,” is een systeem dat helpt om veilig werken te bevorderen en risico’s te verminderen. Maar wat als je een VCA-certificaat nodig hebt? Dan zul je waarschijnlijk de termen "VCA Basis" en "VCA VOL" tegenkomen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Hier zetten we het voor je op een rij.

De enige echte Bax carnavalsemblemen van Oeteldonk en Kruikenstad!

7 november 2024

Hedde ‘t al geheurd? Onze carnavalsemblemen zen nou gratis op te halen bij ‘t hoofdkantoor in Drunen! Vur Oeteldonk èn Kruikenstad hebben we schône badges, speciaal vur d’n echte carnavalvierders ut onze lesregio’s. Dus as ge un embleemke vur op oew kiel wilt, moede rap wa langsgaan. Maar let op, op = himmal op!

Afgelopen week waren wij aanwezig bij de SBVO Relatiedag!

15 oktober 2024

Deze dag stond in het teken van de Chauffeursdag ten behoeve van Code 95. Tijdens dit spektakel werden er ook praktijkritten gereden in onze Bax bij het rijvaardigheidscentrum in Lelystad op nat wegdek!

Welk diploma of certificaat heb ik nodig om rijinstructeur te worden?

3 oktober 2024

Als je gepassioneerd bent over autorijden en anderen graag wilt helpen om hun rijbewijs te halen, dan is een carrière als rijinstructeur wellicht iets voor jou. Maar voordat je die stap kunt zetten, vraag je je misschien af: welk diploma heb ik nodig om rijinstructeur te worden? In dit artikel bespreken we de verschillende vereisten en opleidingen om rijinstructeur te worden in Nederland.

Het verschil tussen gele en blauwe kentekenplaten voor scooters in Nederland

21 augustus 2024

In Nederland zie je scooters met twee verschillende kleuren kentekenplaten: geel en blauw. Deze kleuren geven belangrijke informatie over het type scooter en de regels die erop van toepassing zijn. In deze blog duiken we dieper in de verschillen tussen gele en blauwe kentekenplaten voor scooters en wat dit betekent voor bestuurders, andere weggebruikers en welk rijbewijs daar precies voor behaald moet worden.

Wat moet ik doen voor het bus rijbewijs om buschauffeur te worden?

10 juli 2024

Van A naar Buschauffeur! Welkom bij de serie waarin we je meenemen in het traject om buschauffeur te worden via Level.works! In 8 afleveringen neemt buschauffeur Sergio, die zelf het hele traject via Level.works heeft doorlopen, je mee op een avontuurlijke rit van A naar B. In de serie ontdek je onder andere hoe het er aan toe gaat bij de sollicitatie, theorie- en praktijkexamens, en krijg je een kijkje in een dag uit het leven van Sergio. Zo laten wij jou zien hoe wij je stap voor stap begeleiden om buschauffeur te worden!

Wat is het verschil tussen een automaat (BA) rijbewijs of brommobiel (AM4) rijbewijs?

8 juli 2024

Wanneer je in Nederland de weg op wilt met een motorvoertuig, is het essentieel om te weten welk rijbewijs je nodig hebt. Twee veelvoorkomende rijbewijzen zijn het rijbewijs BA en het rijbewijs AM4. Hoewel ze beide betrekking hebben op gemotoriseerde voertuigen, zijn er duidelijke verschillen in termen van welke voertuigen je ermee mag besturen, de vereisten voor het behalen ervan en de leeftijd waarop je ze kunt verkrijgen. In deze blogpost duiken we dieper in deze verschillen.

Meld je nu aan voor de Landelijke Code 95 week september 2024

1 juli 2024

Van maandag 23 september tot en met zaterdag 28 september krijgt u de unieke kans om in één week de volledige 35 uur nascholing voor Code 95 te behalen bij Bax Opleidingen! Is de Code 95 van uw chauffeurs bijna verlopen en moeten er nog veel uren worden ingepland? Dan is dit het perfecte moment!

Hoe gaat de Toets Besloten Terrein en Praktische Toets in zijn werking?

17 juni 2024

Het behalen van een vrachtwagenrijbewijs is een belangrijke mijlpaal voor wie professioneel de weg op wil gaan. Het proces omvat verschillende stappen en tests, waaronder de Toets Besloten Terrein en de Praktische Toets, die beide cruciaal zijn voor het verkrijgen van dit rijbewijs.

Autorijden met slippers: comfortabel of gevaarlijk? Mag dat eigenlijk wel?

5 juni 2024

Autorijden is een dagelijkse activiteit voor veel mensen, en comfort speelt daarbij een belangrijke rol. Zeker tijdens de zomermaanden, wanneer we graag luchtige kleding en schoeisel dragen, kan het verleidelijk zijn om in slippers achter het stuur te kruipen. Maar is het eigenlijk wel verstandig om met slippers te rijden? In deze blog onderzoeken we de voor- en nadelen, de veiligheidsoverwegingen en wat de wet zegt over autorijden met slippers.